Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar kullanım saatleri haricinde hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın veya başka bir evgin durumda hızlı ve zahmetsiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını diremek bileğildir (ancak temelı yangın çıkış kapıları her ikisini de meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları koyu sima topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı muhteşem binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine rabıtlı olarak birkaç farklı esirgeme seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin mutabık onay olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere için değişlemebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangına Dayanıklı Baplar ile alakalı her detaya değindiğimiz kırmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi temassına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın otomatik kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve dumanın diğer tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı pıtrakı sertya kapanmaktadır.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Boşaltma Süresini Kısaltma: Kapıların bir binada var olma sebeplerinin başında acil durumlarda boşaltma süresini kısaltma ustalıklevi hasılat.

Hiç endişe yok ki yangın felaketi, sene içre gönül yitirilmesine münasebet olan en önemli etmenler arasındadır. Yangın Yangın Merdiveni Kapısı felaketi enikonu kesik bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem yaşama hem de orospu kaybına illet olması ile bilinmektedir. Özellikle de ali yapıda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında sevimli ve emtia kaybı arkaış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra koruma görevlisi eklemenin harika bir yoludur. Geceleri elan dobra uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı çoğunlukla 60 dakika, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Kanat sayısı veya kullanılması maksut menteşelerden kollara kadar birinci sınıf bir malzeme ile binalacak üretimlerde yangın bapsı fiyatı belirlenebilmektedir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakalı yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz kırmızıınmaktadır. Buna bakarak yangın merdiveninin çizimini yapan düşüncemcıdan çalışan her bir personele denli tüm her insanın yangın merdiveni standartları uyarınca devinim etmesi ve lüzumlu çkızılışmaların da buna bakarak binalması gerekmektedir.

Report this wiki page